Arpivoiteet

ARPIVOITEET JA ARPIEN HOITO

Mikä on arpi ?

Arpi on ihon tai kudoksen paranemisprosessin tuloksena muodostunut sidekudoksen alue, joka korvaa aiemmin vaurioituneen tai leikatun alueen. Arvet voivat syntyä erilaisten vammojen, kuten leikkausten, palovammojen, haavojen, aknen tai muiden ihotulehdusten seurauksena.

Kun iho tai kudos vaurioituu, elimistö aloittaa luonnollisen paranemisprosessin, joka koostuu useista vaiheista. Aluksi vaurioituneet kudokset korjataan sidekudoksen avulla. Sidekudos muodostaa arpikudosta, joka on tiheämpi ja vähemmän joustava kuin alkuperäinen iho tai kudos. Tämän seurauksena arpikudos voi näkyä eri värisenä, eri tekstuurina tai jopa kohoumina tai kuoppina iholla.

Arvet voivat vaihdella kooltaan, muodoltaan ja ulkonäöltään. Jotkut arvet voivat olla pieniä ja huomaamattomia, kun taas toiset voivat olla suuria, näkyviä ja jopa vaikuttaa ihon liikkuvuuteen tai toimintoihin. Arvet eivät yleensä häviä kokonaan, mutta ajan myötä ne voivat haalistua ja tulla vähemmän näkyviksi.

On tärkeää huomata, että jokainen arpi on yksilöllinen, ja niiden paranemisprosessi ja lopullinen ulkonäkö voivat vaihdella henkilöstä toiseen. Arven hoito ja hoidon ajankohta voivat myös vaikuttaa sen lopulliseen ulkonäköön.

Arpien hoito

Arpien hoito voi auttaa parantamaan niiden ulkonäköä ja edistämään paranemisprosessia. Tässä on joitakin yleisiä hoitokeinoja arville:

 1. Pidä arpi puhtaana: Pese arpi varovasti miedolla saippualla ja lämpimällä vedellä. Vältä hankaamista tai liiallista kitkaa, joka voi ärsyttää arpea.
 2. Käytä kosteusvoidetta: Levitä kosteuttavaa voidetta tai arpivoidetta arvelle säännöllisesti. Hydratoitunut iho voi auttaa parantamaan arven ulkonäköä. Etsi voiteita, jotka sisältävät ainesosia, kuten hyaluronihappoa tai allantoiinia, jotka auttavat kosteuttamaan ihoa.
 3. Vältä auringonvaloa: Suojaudu auringolta ja vältä suoraa altistumista UV-säteille, jotka voivat pahentaa arven ulkonäköä ja hidastaa paranemista. Käytä aurinkosuojavoidetta tai peitä arpi vaatteilla tai sidoksilla tarvittaessa.
 4. Hieronta: Hellävarainen hieronta arven ympärillä voi auttaa parantamaan verenkiertoa ja pehmentämään arpikudosta. Käytä sormenpäitäsi tai pehmeää harjaa ja hiero arven ympärillä pyörivin liikkein.
 5. Silikonihoitotuotteet: Silikoni-geelit tai -laastarit voivat auttaa parantamaan arven ulkonäköä. Ne luovat suojaavan esteen ja auttavat tasapainottamaan kosteutta arven alueella.
 6. Lääketieteelliset hoidot: Joissakin tapauksissa lääketieteelliset hoidot, kuten laserhoito, mikroneulaus tai kortikosteroidi-injektiot, voivat auttaa parantamaan arven ulkonäköä tai vähentämään sen kohoumia.

On tärkeää huomata, että arvet ovat yksilöllisiä, ja niiden paranemisprosessi voi kestää aikaa. Jos olet huolissasi arven ulkonäöstä tai se aiheuttaa sinulle epämukavuutta, on suositeltavaa konsultoida ihotautilääkäriä tai plastiikkakirurgia saadaksesi yksilöllistä neuvoa ja hoitosuosituksia.

Mitä ovat arpivoiteet ?

Arpivoiteet ovat kosmeettisia tuotteita, jotka on suunniteltu hoitamaan arpia ja edistämään niiden paranemista. Ne sisältävät yleensä erilaisia aktiivisia ainesosia, kuten vitamiineja, antioksidantteja, kosteuttavia aineita ja muita ainesosia, jotka auttavat palauttamaan ihon terveyden ja ulkonäön.

Arpivoiteiden tarkoituksena on vähentää arpikudoksen näkyvyyttä ja parantaa ihon tekstuuria. Ne voivat auttaa vaalentamaan arpia, tasoittamaan niiden pintaa ja vähentämään niiden kohoumia. Arpivoiteiden käyttö voi myös lievittää kutinaa, kuivuutta ja muita arpikudokseen liittyviä epämukavuuden tunteita.

On kuitenkin tärkeää huomata, että arpivoiteiden tehokkuus voi vaihdella yksilöittäin, ja kaikkia arpia ei välttämättä voida poistaa tai häivyttää täysin voiteiden avulla. Joissakin tapauksissa lääketieteelliset hoitomuodot, kuten laserhoito, mikroneulaus tai kirurgiset toimenpiteet, voivat olla tarpeen tehokkaamman tuloksen saavuttamiseksi. Ennen arpivoiteiden käyttöä on suositeltavaa kuulla asiantuntijaa, kuten ihotautilääkäriä tai plastista kirurgia, jotta saadaan ohjeita sopivimman tuotteen valitsemiseksi ja arven hoidon suunnittelemiseksi.

Arpivoiteiden ominaisuuksia

Arpivoiteiden ominaisuudet voivat vaihdella tuotemerkistä ja koostumuksesta riippuen. Tässä on joitakin yleisiä ominaisuuksia, joita arpivoiteilla usein on:

 1. Arven haalistaminen: Arpivoiteiden tarkoituksena on vähentää arpikudoksen näkyvyyttä ja auttaa haalistamaan arpia ajan myötä. Ne voivat sisältää ainesosia, kuten C-vitamiinia tai retinolia, jotka auttavat tasoittamaan ihon sävyä ja vaalentamaan arpia.
 2. Kosteuttaminen: Arvet voivat usein olla kuivia ja karheita. Arpivoiteet sisältävät yleensä kosteuttavia ainesosia, kuten glyseriiniä tai hyaluronihappoa, jotka auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja pehmeänä.
 3. Ravitsevat ainesosat: Jotkut arpivoiteet sisältävät ravitsevia ainesosia, kuten vitamiineja, antioksidantteja tai kasviuutteita, jotka edistävät ihon terveyttä ja auttavat vahvistamaan arpikudosta.
 4. Suojaaminen auringolta: Aurinkoaltistus voi pahentaa arpien ulkonäköä ja hidastaa paranemisprosessia. Monet arpivoiteet sisältävät aurinkosuojakerrointa (SPF) tai UV-suojaavia ainesosia, jotka auttavat estämään haitallisia vaikutuksia auringolta.
 5. Hellävarainen ja hypoallergeeninen koostumus: Arpivoiteet on yleensä suunniteltu olemaan hellävaraisia iholle ja sopivat useimmille ihotyypeille. Monet tuotteet ovat myös hypoallergeenisia, mikä tarkoittaa, että ne on suunniteltu minimoimaan allergisten reaktioiden riskiä.

On tärkeää huomata, että jokainen arpivoide voi sisältää erilaisia ainesosia ja niiden tehokkuus voi vaihdella yksilöittäin. Kannattaa tutustua tuotetietoihin ja tarvittaessa keskustella ihotautilääkärin kanssa löytääkseen sopivan arpivoiteen omalle ihotyypille ja arven tyypille.

Raskausarvet

Raskausarvet ovat yleisiä ihonmuutoksia, jotka voivat ilmetä raskauden aikana. Ne johtuvat ihon venymisestä ja repeämisestä, kun keho muuttuu nopeasti kasvavan kohdun ja painonnousun seurauksena. Raskausarvet näkyvät yleensä vatsan, rintojen, lantion ja reisien alueella.

Vaikka raskausarvet voivat olla pysyviä, on olemassa joitakin hoitokeinoja, jotka voivat auttaa niiden ulkonäön parantamisessa tai vähentämisessä:

 1. Kosteuttava voide: Käytä kosteuttavia voiteita tai öljyjä, jotka auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja joustavana. Hyaluronihappoa, kollageenia tai E-vitamiinia sisältävät tuotteet voivat olla hyödyllisiä.
 2. Silikonigeelit tai -laastarit: Silikonipohjaiset voiteet, geelit tai laastarit voivat auttaa vähentämään raskausarpien näkyvyyttä. Ne luovat suojaavan esteen ja edistävät ihon paranemista.
 3. Retinoidit: Retinoidipohjaiset voiteet tai öljyt voivat auttaa stimuloimaan kollageenin tuotantoa ja parantamaan ihon tekstuuria. On kuitenkin tärkeää keskustella lääkärin kanssa, koska retinoidit voivat olla vasta-aiheisia raskauden aikana tai imetyksen aikana.
 4. Laserhoito: Laserhoito voi auttaa parantamaan raskausarpien ulkonäköä stimuloimalla kollageenin tuotantoa ja tasoittamalla ihon pintaa. Keskustele ihotautilääkärin kanssa saadaksesi lisätietoja tästä hoitovaihtoehdosta.
 5. Mikroneulaus: Mikroneulausprosessissa ihoon tehdään pieniä neuloja käyttäen mikroreikiä, mikä stimuloi kollageenin tuotantoa ja auttaa parantamaan arpien ulkonäköä.

On tärkeää huomata, että raskausarvet ovat yksilöllisiä, ja niiden ulkonäkö voi vaihdella. Arvet eivät yleensä häviä kokonaan, mutta monet hoidot voivat auttaa vähentämään niiden näkyvyyttä tai tekemään niistä vähemmän huomattavia. Keskustele lääkärin tai ihotautilääkärin kanssa saadaksesi yksilöllistä neuvoa ja suosituksia raskausarpien hoidossa.


Löydät arpivoiteita verkkokaupastamme. Suosittu arpivoide on Arpivex.

A-Derma Epitheliale A.H Ultra cream 40 ml

Erittäin korjaava hoitovoide, joka nopeuttaa ihon paranemista, vähentää arpien muodostumista ja vähentää ikäviä ihotuntemuksia.Samettinen ja helposti levitettävä koostumus, joka imeytyy ...

Katso tuotteen tiedot
15,12 €
A-Derma Epitheliale AH Duo massage 40 ml

Luonnollinen ratkaisu arpien ja raskausarpien häivyttämiseen

Katso tuotteen tiedot
17,52 €
ArpiVEX 19 g
Uutuus

ArpiVEX® on läpinäkyvä silikonigeeli, joka vähentää arpien muodostumista ja häivyttää palovammojen, aknen, leikkausten, vammojen ja ihotulehdusten aiheuttamia arpia. ArpiVEX® geeliä ...

Katso tuotteen tiedot
18,90 €
BIO-OIL ERIKOISIHONHOITOTUOTE 200 ml

Ihonhoitoöljy, joka auttaa vähentämään arpien, raskausarpien ja ihon sävyn epätasaisuuksien näkymistä.Bio-Oil sisältää kehäkukka-, laventeli-, rosmariini- ja kamomillaöljyä, A- ja E-vitamiineja ...

Katso tuotteen tiedot
25,20 €
BIO-OIL ERIKOISIHONHOITOTUOTE 60 ML

Ihonhoitoöljy, joka auttaa vähentämään arpien, raskausarpien ja ihon sävyn epätasaisuuksien näkymistä.Bio-Oil sisältää kehäkukka-, laventeli-, rosmariini- ja kamomillaöljyä, A- ja E-vitamiineja ...

Katso tuotteen tiedot
19,70 €