Koiran hampaat ja ikenet

KOIRAN HAMMASKIVI - HOITOTUOTTEET -15 %

Samoin kuin ihmisille, myös koirille muodostuu plakista hammaskiveä, joka kovettuu hampaan pinnalle. Joillekin koirille kertyy hammaskiveä ja plakkia helpommin kuin toisille. Koiran hammaskiven muodostus riippuen koiran syljen koostumuksesta, suun rakenteesta ja koiran elintavoista, kuten ruokavaliosta. Koiran hammaskiven näkee helposti paljaalla silmällä. Koiran hammaskivi on kellertävää ainetta. Se kertyy hampaan pinnalle. Joskus se voi peittää melkein koko hampaan näkyvän pinnan.

KOIRAN HAMMASKIVEN EHKÄISY

Koiran hammaskiveä ja muita suun vaivoja, kuten ientulehdus, voidaan ehkäistä päivittäisellä hampaiden harjauksella.

KOIRAN HAMPAIDEN HARJAUS

Koirien suun hoito tulee aloittaa jo pennulla. Toki sen voi aloittaa myös myöhemmin, mutta pentu tottuu hampaiden harjaukseen nopeammin. Säännöällinen harjaus ehkäisee koiran hamamskiven muodostusta ja muita suun vaivoja. Koiralla hampaiden harjaus tulee aloittaa silloin kun hampaat ovat hyvässä kunnossa. Mikäli ikenet ovat tulehtuneet, niiden harjaus voi olla kivulias. Vahemmilla koirilla hampaiden harjaus on hyvä aloittaa sen jälkeen kun suu on tarkastettu ja eläinlääkäri on poistanut hammaskiven.

KOIRAN HAMPAIDEN HARJAUSJÄRJESTYS

Koiran hampaat tulee harjata joka päivä. Siitä kannattaa rutiini, jonka jälkeen eläin palkitaan. Markkinoilla on erilaisia hammasharjoja ja sormiharjoja. Hammastahnana tulee käyttää eläimelle tarkoitettua tahnaa. Älä käytä koiralle ihmisille tarkoitettua tahnaa. Tahnat sisältävät mausteita ja tekevät harjauksesta mieluisamman. Hammastahna kannattaa puristaa syvälle harjaksiin. Näin maku säilyy pidempään, eikä tahna heti häviä. Koirien hampaiden harjaus aloitetaan totuttamalla koira ienrajan harjaamiseen yläkulmahampaan ienrajasta. Tämän jälkeen siirrytään ylähampaiden ulkopinnoille. Sinne kertyy myös eniten koiralle hammaskiveä.Tämän jälkeen siirrytään harjaamaan alapaiden ulkopinnat. Koiran suuta voi hieman avata, jotta päästään harjaamaan alahampaan ulkopinta kunnolla. Tämän jälkeen voidaan harjata sisäpinnat. Makupaloja kannattaa käyttää opettelun eri vaiheissa, jotta oppi menee perille.

KOIRIEN HAMMASTAHNAT

Verkkokauapastamme löytyy laaja valikoima koirille tarkoitettuja hammastahnoja koirien hammaskiven ehkäisyyn sekä suun terveyteen.

  1. Aptus Bucadog hammasgeeli
  2. Dentisept hammaspasta
  3. Maxim koiran hammastahna
  4. Virbac C.E.T. hammastahna koirille19,60 €
15,68 €
Tarjous voimassa 01.08.2024 00:00 asti.
Alin hinta viimeisen 30 päivän aikana: 13,72 €
Säästät 3,92 €
APTUS BUCADOG PURUPALA LARGE 141 g
Tarjous

Purupalat yli 20 kg koiran suuhygienian ylläpitoon.

Katso tuotteen tiedot
16,72 €
13,38 €
Tarjous voimassa 01.08.2024 00:00 asti.
Alin hinta viimeisen 30 päivän aikana: 11,70 €
Säästät 3,34 €
15,84 €
12,67 €
Tarjous voimassa 01.08.2024 00:00 asti.
Alin hinta viimeisen 30 päivän aikana: 11,09 €
Säästät 3,17 €
Maxim Koiran hammastahna 75 g

Maxim hammastahna on koiralle suunniteltu entsyymejä sisältävä hammastahna.

Katso tuotteen tiedot
10,30 €
Virbac C.E.T. hammastahna koirille 70 g

Maistuva kananmakuinen erikoishammastahna koirille ja kissoille. C.E.T. Dual-Enzyme System aktivoi ja vahvistaa suun luonnollista puolustusmekanismia. Säännöllinen harjaus vähentää plakin ja ...

Katso tuotteen tiedot
11,70 €
Virbac C.E.T. kit koir.tahna+harja 70g 70 g

Harjat ja maistuva kananmakuinen erikoishammastahna koirille kätevässä pakkauksessa.

Katso tuotteen tiedot
20,81 €
Virbac Hexarinse vet liuos 237 ml

Eläimen suun desinfiointiin tarkoitettu liuos.

Katso tuotteen tiedot
22,96 €
13,41 €
12,00 €
16,19 €