Verenpainemittarit

Verenpainemittarit ovat laitteita, joita käytetään verenpaineen mittaamiseen. Ne ovat hyödyllisiä työkaluja verenpaineen seurantaan kotona ja terveydenhuollon ammattilaisten avuksi verenpaineen diagnosoinnissa ja hoidon seurannassa. Tässä on muutamia yleisiä verenpainemittareiden tyyppejä:

 1. Digitaaliset automaattiset ranne- tai käsivarsiverenpainemittarit: Nämä mittarit ovat helppokäyttöisiä ja suosittuja kotikäytössä. Ne ovat yleensä automaattisia, mikä tarkoittaa, että ne pumppaavat mansetin täyteen ja mittaus tapahtuu automaattisesti. Käyttäjän tarvitsee vain asettaa mansetti ranteeseen tai käsivarteen ja painaa mittauspainiketta. Mittari näyttää sitten verenpaineen lukemat digitaalisella näytöllä.
 2. Manuaaliset eli elohopeamittarit: Nämä ovat perinteisiä verenpainemittareita, joissa on elohopea-asteikko. Ne koostuvat mansetista, joka kiinnitetään yleensä käsivarteen, ja painemittarista, joka näyttää verenpaineen lukemat elohopeamillimetreinä (mmHg). Käyttäjän on käytettävä stetoskooppia kuunnellakseen sydämen ääniä ja seuratakseen painemittarin lukemia, kun ilmanpaine mansetissa vapautuu.
 3. Digitaaliset automaattiset olkavarsi- tai yläkäsisphygmomanometrit: Nämä ovat samanlaisia kuin digitaaliset automaattiset ranne- tai käsivarsiverenpainemittarit, mutta mansetti kiinnitetään olkavarteen tai yläkäsivarteen. Ne tarjoavat nopean ja helpon tavan mitata verenpaineen kotona.

On tärkeää valita oikean kokoinen mansetti verenpainemittaria käytettäessä, jotta saadaan tarkkoja tuloksia. Mansetin koko riippuu yksilön käsivarren ympärysmitasta. On myös suositeltavaa tarkistaa mittarin tarkkuus säännöllisesti ja kalibroida se tarvittaessa.

Ennen verenpaineen mittaamista on hyvä levätä muutaman minuutin ajan rauhallisessa ympäristössä. Mittaa verenpaine istuen ja tuen olkavartesi tasolle. Toista mittaus tarvittaessa useita kertoja saadaksesi luotettavan tuloksen.

On tärkeää muistaa, että verenpainemittari on vain yksi työkalu verenpaineen seurantaan, ja jos epäilet korkeaa tai matalaa verenpainetta, on suositeltavaa konsultoida terveydenhuollon ammattilaista tarkempaa diagnoosia ja ohjeita varten.


Verkkokauapssamme on myynnissä digitaalisia verenpainemittareita.


Digitaaliset verenpainemittarit

Digitaaliset verenpainemittarit ovat suosittuja kotikäytössä, sillä ne ovat helppokäyttöisiä ja tarjoavat nopean ja kätevän tavan mitata verenpaine. Tässä on joitakin yleisiä ominaisuuksia ja etuja, joita digitaaliset verenpainemittarit tarjoavat:

 1. Automaattinen mittaus: Digitaaliset verenpainemittarit toimivat yleensä automaattisesti. Käyttäjän tarvitsee vain kiinnittää mansetti käsivarrelle, painaa mittauspainiketta, ja mittari pumppaa mansetin täyteen ja mittaa verenpaineen automaattisesti. Tämä tekee mittauksesta helppoa ja nopeaa.
 2. Digitaalinen näyttö: Digitaaliset verenpainemittarit näyttävät verenpaineen lukemat selkeästi digitaalisella näytöllä. Näin käyttäjä voi helposti lukea ja tulkita tulokset.
 3. Muisti- ja tallennustoiminto: Monissa digitaalisissa verenpainemittareissa on muisti- ja tallennustoiminto, joka mahdollistaa useiden mittausarvojen tallentamisen. Tämä on hyödyllistä, kun seurataan verenpaineen muutoksia ajan kuluessa tai kun jaetaan tietoja terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.
 4. Mukautettavat mansetit: Digitaalisissa verenpainemittareissa on yleensä saatavilla erikokoisia mansetteja, jotta ne sopivat eri käsivarsikokoihin. Oikean kokoisen mansetin käyttäminen on tärkeää tarkkojen mittaustulosten saavuttamiseksi.
 5. Helppo kuljettaa: Digitaaliset verenpainemittarit ovat yleensä kompakteja ja kannettavia, mikä tekee niistä käteviä matkoilla tai reissuissa. Ne mahdollistavat verenpaineen seurannan missä tahansa.

On tärkeää valita luotettava ja hyvälaatuinen digitaalinen verenpainemittari. Suositeltavaa on tarkistaa mittarin tarkkuus ja luotettavuus arvioitaessa eri vaihtoehtoja. Lisäksi on tärkeää seurata mittarin paristojen kuntoa ja vaihtaa ne tarvittaessa, jotta mittari toimii oikein.

Muista, että kotona tehtävät verenpaineen mittaukset ovat hyödyllisiä, mutta on tärkeää keskustella verenpaineen tuloksista ja mahdollisista hoitotoimenpiteistä terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.


Verkkokaupastamme löytyy seuraavia verenpainemittareita:Verenpaineen mittaaminen

Verenpainemittari on laite, jota käytetään verenpaineen mittaamiseen. Verenpaine tarkoittaa veren voimaa, jolla se painaa verisuonten seinämiä vasten. Verenpaine koostuu kahdesta luvusta: systolisesta paineesta (ylempi luku) ja diastolisesta paineesta (alempi luku). Verenpaineen mittaaminen kotona voi olla hyödyllistä verenpaineen seurannassa ja hoitotasapainon arvioinnissa. Tässä on yleinen menettely verenpaineen mittaamiseen kotona käyttäen automaattista verenpainemittaria:

 1. Valmistele mittausympäristö: Valitse rauhallinen ja hiljainen tila, jossa voit istua mukavasti. Varmista, että olet levännyt muutaman minuutin ennen mittauksen aloittamista.
 2. Aseta mansetti: Aseta mansetti käsivarrelle noin 2-3 senttimetrin päähän kyynärpään yläpuolelle. Mansetin tulisi olla napakasti kiinni, mutta ei liian tiukka.
 3. Käynnistä verenpainemittari: Käynnistä verenpainemittari painamalla virtapainiketta. Useimmissa automaattisissa mittareissa mansetti täyttyy automaattisesti ilmalla.
 4. Mittaa verenpaine: Verenpainemittarin näytöllä näkyy tulokset, kun mansetti pumppaa ilman mansetin sisään ja vapauttaa sen hitaasti. Ole hiljaa ja liikkumatta mittauksen aikana.
 5. Lue tulokset: Verenpainemittari näyttää systolisen (ylempi luku) ja diastolisen (alempi luku) verenpaineen lukemat digitaalisella näytöllä. Kirjaa tulokset ylös, jos haluat seurata niitä tai jakaa ne terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

On tärkeää huomata, että verenpaineen mittauksessa tuloksiin voi vaikuttaa useat tekijät, kuten fyysinen aktiivisuus, stressi ja juuri nautitut ruoka-aineet. On suositeltavaa ottaa useita mittaustuloksia eri aikoina ja päivinä saadaksesi kokonaisvaltaisemman kuvan verenpaineestasi.

Jos sinulla on kysymyksiä verenpaineen mittauksesta tai tulosten tulkinnasta, on aina hyvä keskustella asiasta terveydenh

APTEQ VERENPAINEMITTARI Q3 1 kpl

Apteq Q3 on laadukas, tarkka ja luotettava automaattinen olkavarsiverenpainemittari perustoiminnoilla koko perheen käyttöön. Real Fuzzy teknologia mahdollistaa tarkemmat tulokset ilman ...

Katso tuotteen tiedot
90,82 €
APTEQ VERENPAINEMITTARI Q5 1 kpl

Edistyksellinen verenpainemittari rytmihäiriöiden tunnistuksellaApteq Q5 on uusi edistyksellinen täysin automaattinen olkavarsiverenpainemittari. Laitteessa on ensimmäistä kertaa maailmassa kliinisesti validoitu rytmihäiriöiden tunnistus ...

Katso tuotteen tiedot
120,48 €
APTEQ VERENPAINEMITTARIN L-MANSETTI 1 kpl

Musta L-kokoinen Apteq mansetti. Sopii Apteq verenpainemittari malleihin Q3, Q5 ja AE701f. Sopii ympärysmitan 34-46 cm olkavarteen. Korkeus 18,3 cm.

Katso tuotteen tiedot
24,90 €
APTEQ VERENPAINEMITTARIN S-MANSETTI 1 kpl

Musta S-kokoinen Apteq mansetti. Sopii Apteq verenpainemittari malleihin Q3, Q5 ja AE701f. Sopii ympärysmitan 18-26 cm olkavarteen. Korkeus 11,4 cm.

Katso tuotteen tiedot
24,90 €
APTEQ VERENPAINEMITTARIN U-MANSETTI 1 kpl

Musta U-kokoinen Apteq mansetti. Sopii Apteq verenpainemittari malleihin Q3, Q5. Sopii ympärysmitan 24-40 cm olkavarteen. Korkeus 15,9 cm.

Katso tuotteen tiedot
24,90 €
Microlife BP B2 Basic verenpainemittari 1 kpl

BP B2 Basic verenpainemittariPystyy havaitsemaan sydämen rytmihäiriön IHB-teknologian avulla Microlife BP B2 Basic -verenpainemittarissa on kaikki tärkeimmät ominaisuudet, joita tarvitset ...

Katso tuotteen tiedot
86,00 €
OMRON M6 COMFORT KÄSIVARSI

Olkavarsiverenpainemittari verenpaineen mittaamiseen.Käyttötarkoitus:Olkavarsiverenpainemittari verenpaineen mittaamiseen.Tekniset tiedot:Intellisense teknologia tekee mittauk…

Katso tuotteen tiedot
139,00 €
OMRON S-MANSETTI 1 KPL

Mansetti verenpainemittariin, olkavarren ympärys 17 - 22 cm.

Katso tuotteen tiedot
42,24 €