FIBOR 500 G

25,90 €

Tietoa tuotteesta

Pakkauksen koko 500 G
Tuotenumero (Muu) 336906

FIBOR 500 g - vatsan hyvinvointiin

Koirien ja kissojen ruoansulatusta ja vatsan toimintaa tukeva kuituvalmiste. Fibor sisältää viittä eri luonnollista kuitua, jotka tukevat ruoansulatuskanavan toimintaa. Prebiootit inuliini ja mannaanioligosakkaridi tukevat suoliston bakteeritasapainoa. Fibor soveltuu erityisesti ummetuksesta, ilmavaivoista, suoliston epätasapainosta kärsiville lemmikeille. Valmiste helpottaa myös koiran ja kissan anaalirauhasten vaivoja. Herkullinen maku (porsaan maksa). Täydennysrehu.

Fibor on kuituvalmiste, jota voidaan käyttää ruokavalion lisänä auttamaan ruoansulatusta ja suoliston terveyttä. Se sisältää erilaisia kuituja, kuten kuituja viljasta, kasviksista ja siemenistä. Kuidut voivat auttaa ruoan sulamisessa, edistää suoliston toimintaa ja helpottaa ulostamista.

Fiborilla voi olla useita hyötyjä lemmikkien ruoansulatukselle, kuten ummetuksen lievitys, suoliston toiminnan säätely ja ruoan imeytymisen parantaminen. Se voi myös auttaa ylläpitämään kylläisyyden tunnetta ja hallitsemaan painoa.

Kissojen ja koirien ruoansulatusvaivat

Kissojen ja koirien ruoansulatusvaivat voivat johtua monista eri syistä. Jotkut yleisimmistä ruoansulatusongelmista, joita lemmikeillä voi esiintyä, ovat:

  1. Ummetus: Ummetus on tila, jossa lemmikin suoliston liikkeet hidastuvat tai vaikeutuvat. Tämä voi johtua esimerkiksi kuitupuutoksesta ruokavaliossa, riittämättömästä nesteytyksestä tai tietystä terveysongelmasta. Ummetus voi aiheuttaa kipua ja epämukavuutta lemmikille.

  2. Ripuli: Ripuli ilmenee usein löysänä tai vesimäisenä ulosteena ja voi johtua esimerkiksi ruokavalion muutoksesta, ruoka-allergiasta, infektioista tai ruoansulatuskanavan häiriöistä. Se voi aiheuttaa nestehukkaa ja ravinteiden puutetta, jos sitä ei hoideta.

  3. Ruoka-allergiat tai intoleranssit: Jotkut kissat ja koirat voivat olla herkkiä tietyille ruoka-aineille tai niillä voi olla ruoka-aineallergia. Tämä voi aiheuttaa ruoansulatusvaivoja, kuten ripulia, oksentelua, turvotusta tai iho-ongelmia. Ruoka-aineallergian tai intoleranssin tunnistaminen vaatii usein ruokavalion muutosta ja eläinlääkärin apua.

  4. Gastriitti: Gastriitti tarkoittaa mahalaukun tulehdusta, mikä voi aiheuttaa ruoansulatusvaivoja lemmikillä. Tulehdus voi johtua infektioista, stressistä, ruokavalion muutoksista tai muista tekijöistä. Oireisiin voi kuulua oksentelua, ruokahaluttomuutta, vatsakipua ja ruoansulatushäiriöitä.

  5. Haimatulehdus: Haimatulehdus on haiman tulehdus, joka voi aiheuttaa ruoansulatusvaivoja lemmikillä. Yleisimpiä oireita ovat ruokahaluttomuus, oksentelu, ripuli ja vatsakipu. Haimatulehdus vaatii eläinlääkärin diagnoosin ja hoidon.

Jos huomaat lemmikilläsi ruoansulatusvaivoja tai epänormaalia käyttäytymistä, on suositeltavaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin. Eläinlääkäri voi arvioida tilannetta, tehdä tarvittavat testit ja antaa sopivan hoidon tai suositella ruokavalion muutoksia lemmikillesi.

Fibor annostelu

Annostelutaulukko pakkauksessa.

  1. 1 mittalusikallinen vastaa 10 g tuotetta. 
  2. Koiralle ja kissalle 1 annos päivässä annostelutaulukon mukaisesti painokilojen mukaan.
  3. Alle 5 kg ½ mittaa Fiboria, 
  4. 5-20 kg 1 mitta Fiboria
  5. 21-35 kg 2 mittaa Fiboria
  6. 36-50 kg 3 mittaa Fiboria
  7. yli 50 kg koiralle 4 mittaa päivässä Fiboria
  8. Fibor sopii pennuille 12 kk iästä alkaen. 
  9. Pidä lemmikillä aina vettä saatavilla. 
  10. Fibor valmistetta sirotellaan ruoan päälle ohjeen mukaan.

Fibor koostumus

Ainesosat: psylliumsiemenen kuori, sokerijuurikaskuitu, vehnälese, inuliini, beetaglukaanit, mannaanioligosakkaridi, kiivijauhe, makuaineet, natriumkloridi. makuaineena sianmaksaproteiini. Sisältää vehnää.  Ravintoainekoostumus: raakarasva 3.2, hehkutusjäännös 5.7, raakakuitu 5.2, ravintokuitu 45.0, raakaproteiini 14.1. Lisäaineet: Aminohapot: l-treoniini 2100 mg, l-arginiini 3100 mg. Hivenaineet: rauta (kelaattina) 2600 mg, sinkki (kelaattina) 5100 mg. Säilöntäaineet: kaliumsorbaatti 2100 mg. Sidosaineet: bentoniitti 20500 mg, lignosulfonaatti 22900 mg.

Koostumus saattaa muuttua. Tarkistathan lopullisen ainesosalistan pakkauksesta.

Fibor sisäältää psyllium siemenkuorta

Psyllium-siemenkuori on kuiturikas ravintolisä, jota käytetään yleisesti ruoansulatuksen tukemiseen sekä ummetuksen helpottamiseen sekä ihmisillä että eläimillä, kuten kissoilla ja koirilla. Psyllium-siemenkuori sisältää runsaasti liukenematonta kuitua, joka lisää suolen toimintaa ja auttaa pehmentämään ulostetta. Fibor sisältää psylliumia.

Kun psyllium-siemenkuori sekoitetaan veteen, se muodostaa limamaisen geelin, joka voi auttaa suolen liikkeitä ja lisätä ulosteen tilavuutta. Tämä voi helpottaa ulostamista ja vähentää ummetusta.

Psyllium-siemenkuorta (Fibor) voidaan käyttää myös koirien ja kissojen painonhallinnassa, koska se voi auttaa ylläpitämään kylläisyyden tunnetta ja vähentämään ylensyöntiä.

On kuitenkin tärkeää huomata, että jokaisella eläimellä voi olla yksilöllisiä tarpeita ja terveysongelmia, joten on suositeltavaa konsultoida eläinlääkäriä ennen psyllium-siemenkuoren käyttöä lemmikkisi kanssa. Eläinlääkäri pystyy antamaan tarkempia ohjeita ja annosteluohjeita ottaen huomioon lemmikkisi terveydentilan ja tarpeet.

Löydä Fibor verkkokaupastamme. Lue lisää Fibor-tuotteesta.